Leasen met BKR

Is het mogelijk om te leasen met BKR? dit is een belangrijke vraag voor veel particuliere lease rijders. Veel ondernemers of beginnende arbeiders hebben ooit eens een BKR Registratie opgelopen met als nadeel dat ze moeilijk geld kunnen lenen bijvoorbeeld om een auto te kopen of om een auto te leasen. Leasen met BKR, is dat nou mogelijk of niet?

Leasen met BKR is mogelijk

Om meteen antwoord te geven op de vraag of leasen met BKR mogelijk is of niet. Ja, leasen met BKR is wel mogelijk. Het is alleen niet zo dat je evenveel keus hebt als een zelfde persoon zonder BKR Registratie. Waar zit dit verschil in? Na eigen onderzoek van leasen-auto.nl is gebleken dat je wel kan leasen met BKR alleen kan je geen financial lease aangaan, wel os het mogelijk een operational lease aan te gaan met BKR. Wat is het verschil? Bij een operational lease ben je op papier geen eigenaar van de auto maar huur je de auto als het ware, zolang jij maandelijks het bedrag kan betalen voor de auto naar keuze kan je dus leasen met BKR.

Op het moment dat de kosten niet meer opgebracht kunnen worden zal het leasen met BKR afgelopen zijn. Een financial lease met BKR is niet mogelijk, bij een financial lease ben je dus in tegenstelling tot operational lease wel eigenaar van de auto met het gevolg dat de leasemaatschappij wel gaat kijken naar je BKR Registratie, heb je deze dan is leasen met BKR en financial lease dus niet mogelijk.

Voordelen van leasen met BKR

Als particulier is het vaak zeer lastig om met een BKR aan een auto te komen van kwaliteit. Met leasen kan je deze kwaliteit wel waarborgen. Daarnaast kan je op het moment dat de kosten teveel worden makkelijk een overeenkomst aangaan waarin je de operational lease opzegt.

Tip: Lukt het toch niet om te leasen met BKR dan kan je altijd een tweedehands auto kopen als je hier genoeg geld voor hebt. Doordat het een tweedehands particuliere markt is zal nooit naar je BKR worden gevraagd.

Nadelen van leasen met BKR

Een nadeel van leasen met BKR dat duidelijk genoemd moet worden is dat je dus ten eerste geen financial lease aan kan gaan en dat er helaas ook bedrijven zijn die bij een operational lease naar je BKR achtergrond kijken waardoor leasen met BKR en operational lease in enkele gevallen ook niet mogelijk is, dat is jammer wat bemoeilijkt het proces voor particulieren die weer aan de slag willen gaan. Toch is het na lang zoeken en wat motivatie mogelijk om te leasen met BKR. De kosten van leasen met BKR kunnen vaak hoger liggen omdat er gebruik kan worden gemaakt van je financiële geschiedenis, hierdoor is je onderhandelingspositie wat betreft de prijs van leasen met BKR toch minder aantrekkelijk.