Private lease vs zakelijk leasen

Als u op zoek bent naar de mogelijkheden over leasen bent u ongetwijfeld wel eens informatie tegengekomen over private lease en zakelijk leasen. Het verschil tussen deze twee is eigenlijk vrij simpel, maar om er voor te zorgen dat het voor iedereen duidelijk is hoe leasen nu daadwerkelijk in elkaar steekt hebben we hier het verschil voor u uitgewerkt. Mocht u na het lezen toch meer informatie nodig hebben over de mogelijkheden die leasen u biedt, dan kunt u gerust eens doorlezen op Leasesupporter.nl of het contactformulier invullen. Wij nemen dan contact met u op en kunnen er voor zorgen dat u volledig begeleid wordt bij het afsluiten van een zakelijke of privé lease.

Wat is een private lease

Een private lease is een leasevorm die u voor uzelf afsluit en dus niet op naam van een bedrijf. Met deze vorm bent u dus zelf verantwoordelijk voor het contract van deze lease. Doorgaans betreft het hier een lease voor een auto, omdat mensen gewoonweg niet zo vaak iets leasen voor zichzelf, behalve dan een voertuig. Het handige aan de private lease is dat u een vast bedrag per maand betaald. In dit bedrag zitten alle eventuele extra kosten die u eventueel zou maken voor onderhoud en reparaties. Hierdoor zijn onaangename verrassingen op financieel gebied verleden tijd.

Tijdens een private lease blijft de auto ten alle tijden het bezit van de leasemaatschappij, waardoor u dus nooit de eigenaar bent. Na afloop van uw contract levert u deze dan ook gewoon in en kunt u, indien gewenst, een nieuw leasecontract aangaan.

Wat is een zakelijke lease?

Een zakelijke lease is een lease gericht op organisaties die graag een of meerdere bedrijfsmiddelen willen aanschaffen, maar liever niet direct de enorme aanschafprijs willen of kunnen betalen. Een zakelijke lease maakt het voor deze organisaties mogelijk om alsnog gebruik te kunnen maken van deze middelen, terwijl ze hier slechts maandelijks voor betalen. Zo kan het bedrag dat eigenlijk nodig was om de bedrijfsmiddelen aan te schaffen in andere bedrijfsprocessen worden gestoken. Het grote voordeel van zakelijk leasen is dat er veel verschillende vormen zijn. Op Leasesupporter.nl vindt u een uitgebreid overzicht van al deze leasevormen en wat deze precies inhouden.

Als u graag begeleiding heeft tijdens het afsluiten van uw lease, zowel privé als zakelijk, dan kunt u contact met ons opnemen en wij helpen u graag.