Shortlease

Het is mogelijk om een auto voor een korte periode te leasen, dit wordt ook wel een shortlease genoemd. Shortlease is net iets anders dan huren of gewoon leasen. Hierdoor is het goed iets meer te lezen over de voorwaarden. Meer weten over de voorwaarden van het shortleasen van een auto, lees dan snel verder.

Voorwaarden short leasen auto zakelijk & particulier shortleasen

Het shortleasen van een auto kan in verschillende omstandigheden erg handig zijn. Zo kunnen zakelijke lease rijders er gebruik van maken als de lease auto waarin normaal wordt gereden kapot is of als er gewacht moet worden op een nieuwe lease auto. De eerste voorwaarden van shortleasen auto is dat de leaseperiode minimaal een maand moet duren. Belangrijk hierbij is dat verschillende bedrijven hier verschillende termijnen hanteren. Zo zijn er genoeg bedrijven waar je pas kan shortleasen vanaf twee of drie maanden, maar ook pas vanaf 1 jaar.

Wanneer je gericht zoekt, kun je echter uitkomen bij verschillende bedrijven waarbij short leasen van een auto vanaf één maand mogelijk is. Voor particuliere autorijders is short leasen ook mogelijk, het is dus geen voorwaarden voor short leasen dat het een zakelijke lease betreft. Wat zijn verdere voorwaarden van short leasen en wat zijn de kosten van short leasen ten opzichte van gewoon een auto leasen en een auto huren?

Overige voorwaarden shortlease

Er zijn nog enkele voorwaarden van shortlease, maar over het algemeen zijn er geen extra voorwaarden ten opzichte van een auto leasen voor een langere periode, zakelijk of particulier. Zo is het geen voorwaarde van shortleasen dat je al een bepaald aantal jaren rijervaring moet hebben en is het gewoon mogelijk om vanaf je 18e levensjaar een shortlease aan te gaan. Afhankelijk van het bedrijf is het mogelijk de shortlease dan wel maandelijks, wekelijks of dagelijks op te zeggen. Let wel op, je moet vaak zelf het contract stopzetten anders wordt deze automatisch verlengd. Bij sommige shortlease bedrijven wordt een BKR check uitgevoerd al is te lezen dat meerder bedrijven een eigen acceptatie beleid hanteren met betrekking tot short leasen en financiële achtergrond

Kosten short leasen auto

De kosten van shortlease zijn ten opzichte van gewoon leasen iets duurder. Uiteraard moet per lease overeenkomst een contract worden opgesteld. Er moet dus meer papierwerk worden gedaan en de bedrijven die aan shortlease doen moeten de auto nog maar zoveel mogelijk zien uit te leasen wat de prijs ook verhoogt. Toch is een shortlease voordelig: het is namelijk goedkoper dan huren voor dezelfde korte periode. We raden dan ook iedere consument aan die wilt huren voor een korte periode om te kijken naar dezelfde prijs van de gewenste auto bij shortlease.

Huren kan daarentegen ook per dag of per week, terwijl shortlease voorwaarden altijd betrekking hebben op minimaal één maand. Bij een shortlease zijn de kosten van verzekering en belasting vaak meegenomen waar bij huren vaak de ‘kale’ prijs wordt weergegeven waardoor huren in eerste instantie niet veel duurder lijkt. Bereken zelf eens de totale prijs van shortleasen van een auto en huren van een auto of personenbus en je zult zien dat shortleasen minder kosten met zich meebrengt. Omdat de voorwaarden van short leasen auto meevallen is shortlease zeker een aanrader!