Wat is full operational lease?

Deze vorm van leasen is een variant op de operational lease. Waar dat je bij een normale operational lease nog de verzekering en eventuele andere kosten zelf dient te betalen, is de prijs van een full operational lease inclusief alle bijkomende kosten. Hierdoor is er direct inzicht in de werkelijke maandelijkse kosten, waardoor u niet meer voor onaangename verrassingen komt te staan en u duurder uit bent dan u vooraf had gedacht.

Wat zijn de voordelen van een full operational lease?

Het grootste voordeel van deze leasevariant is de transparantie. Het bedrag wat u maandelijks betaald is ook direct het volledige bedrag dat u zult betalen. Neem als voorbeeld een auto die u op basis van een full operational lease rijdt. Doordat u op geen enkel moment eigenaar bent van het geleasede product, komt deze ook niet voor in uw activa. Al met al is kiezen voor een full operational lease een veilige keuze om bijvoorbeeld een zakelijke auto of machine te leasen.

Wat zijn de nadelen van een full operational lease?

Uiteraard zitten er ook nadelen verbonden aan een full operational lease. Wanneer u bijvoorbeeld een geleasede auto heeft middels een full operational lease, betaald u toch al snel een redelijk fors bedrag per maand. Uiteraard betaald u voor een bepaalde mate van zekerheid, echter zijn dit kosten die u misschien niet zou maken. Als u zuinig rijdt heeft u wellicht sommig onderhoud niet nodig, echter betaald u daar nu wel voor. De full operational lease is dus prettig als u voor zekerheid wilt gaan, echter zal deze dus ook duurder zijn dan een normale operational lease of financial lease.