Enkele voordelen van het leasen van een auto

U heeft (snel) een auto nodig, wat doet u dan meestal? Rondsnuffelen online of bij een autodealer en een auto kopen. Wat als u dit niet wilt, wat als het voordeliger kan en wat als u niet een auto in een keer kunt betalen? Leasen is het populairste alternatief na het kopen van een auto. Een auto leasen heeft enkele voordelen ten opzichte van het kopen van een auto.

U kunt bijvoorbeeld in een auto rijden en tegelijk werken en sparen om deze af te betalen. Doordat u over een langere periode met een vast bedrag deze auto afbetaald is er een kostenpost met duidelijkheid. Zo kunt u dus ook een auto rijden als u deze op dit moment niet in een keer kunt kopen, maar deze dus wel echt nodig heeft. We hebben het hier dan over particulier leasen. Particulier of ook wel privé leasen wordt steeds populairder in Nederland.

Voordelen van zakelijk leasen

Van leasen wordt natuurlijk het vaakst gebruik gemaakt door bedrijven, denk aan een taxibedrijven, deze maken bijna altijd gebruik van leaseauto’s. Deze worden vaak zakelijk geleased. Voordelen van het leasen voor bedrijven is dat de kosten over een langere periode worden verspreidt. Tijdens het contract is het mogelijk om gebruik te maken van de auto voor de gewenste doeleinden en vaak mede dankzij deze auto’s wordt het mogelijk gemaakt geld te verdienen voor het bedrijf.

Het leasen van een auto is dus een goede optie voor een taxibedrijf, maar zo zijn er nog veel meer voorbeelden te verzinnen van bedrijven die zeer goed gebruik kunnen maken van zakelijk leasen. Zo is een belangrijk argument van zakelijk leasen dat werknemers altijd kunnen terugvallen op een betrouwbare auto en werknemers daardoor ook wat flexibeler zijn. Verder kan de leasemaatschappij veel werk uit handen nemen waardoor bedrijven zich kunnen richten op hun kerntaken.