Is een auto leasen duur?

Is auto leasen duur? Dat is een belangrijke vraag natuurlijk die in grote mate bepaald of je wel of niet gaat leasen. Of auto leasen duur is, is echter niet meteen een vraag waar direct ja of nee op geantwoord kan worden. In onderstaande tekst leest u meer over hoe de prijs van een auto leasen wordt bepaald.

Een auto leasen

Een auto leasen kan op verschillende manieren. Je kan zowel zakelijk als privé (particulier) leasen en de kosten daarvan kunnen zeker verschillen, waardoor het antwoord op de vraag of auto leasen duur is o.a. niet eenduidig kan worden gegeven. Als je zakelijk gaat leasen kun je namelijk gebruik maken van belastingvoordelen die je als particulier niet allemaal kan aanspreken. Dat maakt zakelijk leasen goedkoper dan particulier leasen. Ook zijn er verschillende leasevormen die een rol spelen in het beantwoorden van deze vraag.

Zo is er het operational leasen en is er ook de financial lease vorm. Financial lease is meestal duurder omdat het in feite niets meer is dan een financiering van de auto waar operational lease meer is gericht op bedrijven die grote wagenparken hebben en veel auto’s leasen. Over het algemeen is operational lease goedkoper. Echter hangt ook dat weer af van de lease maatschappij en de voorwaarden die u zelf bedingt. Doe dus goed research alvorens u besluit om een leaseovereenkomst te tekenen.

Hoe kan de prijs van een auto leasen zo veel verschillen met huren?

Een bepaalde auto leasen ten opzichte van diezelfde auto kopen is zeker duurder, maar met de zakelijke voordelen wordt de marge wel klein. Als je het hebt over leasen ten opzichte van huren dan kan met zekerheid gezegd worden dat leasen veel goedkoper is, meestal kan je een auto voor dezelfde prijs 2 maanden leasen waar je deze maar 1 maand kan huren. Als je gaat leasen dan zit de waarde natuurlijk ook in het feit dat je hulp krijgt bij alle administratieve werkzaamheden, een van de grote meerwaarden van lease maatschappijen.

Je hoeft geen verzekeraar te zoeken, onderhoud afspraken worden automatisch geregeld en nog meer extra afspraken zijn gemakkelijk te maken. Is een auto leasen duur? Het antwoord is dat is helemaal afhankelijk van de auto, leasemaatschappij, leasevorm en het contract dat jij afsluit en de waarde die je zelf aan dat contract hecht. De prijs om een auto te leasen hangt er dus sterk vanaf waar u zelf naar op zoek bent.