Sale and lease back

Wanneer u een grote investering dient te maken, maar hier niet de financiën voor heeft, kunt u kiezen voor een sale and lease back. Deze vorm van een zakelijke lease richt zich niet op nieuwe producten voor uw organisatie, maar juist op bedrijfsmiddelen die al in uw bezit zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld uw bedrijfspand of wagen verkopen en deze direct weer terug leasen. Zo heeft u dus direct toegang tot nieuwe liquide middelen, terwijl u gewoon gebruik kunt blijven maken van het bedrijfsmiddel. U kunt deze extra liquiditeiten dus gebruiken voor een investering, waarmee uw bedrijf op een gezonde manier kan blijven groeien.

De voordelen van een sale and lease back constructie

Het grootste voordeel is zonder twijfel het feit dat u direct de beschikking heeft over liquide middelen. Deze liquide middelen kunt u vervolgens weer gebruiken om te investeren in uw organisatie. Dit is allemaal mogelijk terwijl u gewoon gebruik kunt blijven maken van het pand, voertuig of de machine die u verkocht en daarna weer geleased heeft. U dient uiteraard maandelijks een bedrag te betalen voor de afgesproken lease termijn. Bij een sale and lease back constructie zal dit al snel om 10 tot 20 jaar gaan, dus let goed op waar u voor tekent.

Is een sale and lease back geschikt voor mijn organisatie?

U kunt zich gerust afvragen of deze vorm van een zakelijke lease geschikt is voor de huidige situatie waarin u zich nu bevindt. Het afsluiten van een lease is niet zomaar iets wat u even in vijf minuten besluit. U dient hier goed over na te denken en de voor- en nadelen af te wegen. Wat helaas nog wel eens voorkomt is dat mensen dingen over het hoofd zien of simpelweg niet op de hoogte zijn van bepaalde regels. Laat u daarom door een specialist adviseren, zodat u een handtekening zet onder het leasecontract dat perfect bij uw organisatie past. Vul het contactformulier in en wij zorgen dat er contact met u wordt opgenomen.