Het afsluiten van een lease, hoe werkt dat?

Als u na het lezen van de informatie op Leasesupporter.nl nu denkt dat leasen de juiste mogelijkheid is voor u, kunt u de keuze gaan maken. Het eerste wat natuurlijk bepaald moet worden is het type product dat u wilt gaan leasen. Deze keuze heeft u waarschijnlijk vooraf al gemaakt, maar toch zijn er nog altijd veel mensen die niet weten hoe divers de mogelijkheden daadwerkelijk zijn. Bekijkt u daarom eens goed welke mogelijkheden er op dit gebied zijn, zodat u zeker de juiste keuze maakt.

Financial lease? Of toch maar een operationele lease?

Zodra u bepaald heeft wat u graag wilt gaan leasen, wordt het belangrijk om te bepalen voor welk type lease u kiest. Wij kunnen u aanraden om de verschillende vormen die wij noemen op deze website eens rustig door te nemen. Elke variant heeft zijn eigen voor- en nadelen, waardoor er dus niet één variant beter is dan de andere. Zo is een financial lease ideaal voor mensen die na afloop van de lease het product graag willen houden, terwijl een operationele lease juist weer handiger is voor mensen die dit niet willen. Dan is er nog een full operational lease, waarbij alle extra kosten gedekt zijn en u dus nooit onverwacht meer hoeft te betalen voor bijvoorbeeld onverwacht extra onderhoud.

Waar sluit u het leasecontract af?

Het leasecontract sluit u af via uw bank. Dit hoeft natuurlijk niet de bank te zijn waar u nu uw rekeningnummer heeft, aangezien u bij vrijwel alle banken een leasecontract kunt afsluiten. Daarnaast zijn er ook organisaties in het leven geroepen waarbij u een lease kunt afsluiten, zoals bijvoorbeeld een financieringsmaatschappij. Ook kunt auto's leasen vanuit de dealer, zodat er geen bank aan te pas komt. Elke mogelijkheid heeft natuurlijk weer voordelen en nadelen. Wij raden u daarom ook aan om het contactformulier aan de rechterkant van deze pagina in te vullen. Wij zorgen dan dat er contact met u wordt opgenomen en u verder geholpen wordt met deze keuze.